Adviezen, tips en artikelen om meer uit je online ontmoetingen te halen
In onze artikelen-sectie staan artikelen van onze relatiepsycholoog Marcelino Lopez. Met oeverloos geanalyseer en gepsychologiseer geeft hij eenvoudige aanwijzingen waardoor jij meer uit je online dating-ervaring haalt. Of je nou een geroutineerd dater bent of voor de eerste keer een online ontmoetingsplaats betreedt, we zijn er zeker van dat je wat aan de informatie kunt hebben. Al is het maar voor de lach der herkenning. Je kunt meer lezen op zijn weblog.

Kies de juiste datingsite
Er zijn honderden datingsites op internet en allemaal pretenderen ze de beste te zijn. Ze lijken allemaal gratis en het lijkt of op iedere sites duizenden echte leden op je zitten te wachten. Om een goed een eerlijk vergelijk te kunnen maken zijn er diverse vergelijkingssites waarop je een eerlijk vergelijk kunt maken. Ervaringen en reviews van anderen geven je een goed beeld over de kwaliteit van de site en de helpdesk van de site. Klik hier voor een goede vergelijkingssite voor datingsites. Hierop staan eerlijke reviews en ervaringen van o.a. Lexa, Relatieplanet, Parship, Pepper en natuurlijk ook die van onze eigen sites Knuz en Relatieklik. Doe er je voordeel mee!

Alvast vier simpele tips voor succes in de internetliefde
Zowel voor de gevorderde als beginnende dater hieronder een paar tips die je een aangename en succesvolle zoektocht kunnen geven.

1. Hoe helderder, directer en overzichtelijker je profiel en foto, hoe meer je de juiste personen aantrekt. Als je een beetje door de regels leert lezen zie je al wat iemand verwacht en zoekt op een site. Spanning of echte intimiteit?

2. Lijkt iemand je wel wat? Stuur geen standaardbericht, maar houd het persoonlijk. Leg kort uit waarom je je geroepen voelt te reageren en pols of iemand jou ook beter wil leren kennen. Gepaste originaliteit en eerlijkheid worden meestal erg gewaardeerd. Kleine details als leuke pretogen of dat jullie allebei van zeilen houden kunnen al een leuke eerste bericht maken. Houd het eerste bericht kort en krachtig: het heeft weinig zin een lang opstel te schrijven om vervolgens te horen dat iemand toch geen interesse heeft.

3. Als je het gevoel hebt dat iemand koosjer is en er een wederzijds respect en interesse is blijf dan niet te lang doormailen of chatten, maar maak een (veilige) afspraak. Het probleem van lang mailcontact is dat je allebei onrealistische verwachtingen kunt creƫren die niet uitkomen. De meeste ervaren daters kennen dit probleem en zijn daarom terecht vaak wat doortastender en sneller. Het bespaart onnodige teleurstelling aan beide kanten.

4. Over veiligheid is genoeg geschreven en op elke datingsite vind je hierover nuttige tips. Hoewel de meeste mensen onschuldige bedoelingen hebben doe je er goed aan deze richtlijnen te kennen om eventuele risico's in te schatten.

Veelgelezen artikelen
Val jij op je opposite?
Help, ik wil te graag!
De kunst van het afstoten: 10 tips
Datetiquette voor gevorderden
Help, ik ben niet moeders mooiste
Flirten op internet maakt handig en gelukkig
Zijn mannen op datingsites alleen op seks uit?
De vicieuze cirkel van de wanhopige alleenstaande man
Verslaafd aan klagen
Gratis daten maakt dater blij en rustig
De moeilijke relatie tussen mondgeur en daten