Wat je moet weten over veilig online en offline mensen ontmoeten
Behalve dat wij alle maatregelen hebben getroffen om jouw gegevens zo goed mogelijk te beschermen, kun je op onze site ook ongewenste medegebruikers van de site blokkeren zodat zij jou niet meer kunnen tegenkomen. Meer intieme gegevens worden door ons alleen gebruikt om een verantwoorde match voor jou te zoeken en dienen geen enkel ander doel. Net als Knuz kun je zelf ook heel veel doen om je privacy te beschermen. Het goede van online daten is dat je op je eigen tempo iemand kan leren kennen. Pas als er genoeg vertrouwen is kun je beginnen aan de uitwisseling van je gegevens. Hieronder een aantal do's en donts van online en offline ontmoetingen.

Kies de juiste datingsite
Uit de vele honderden datingsites die er zijn moet je maar net de juiste zien te vinden. Wat is de juiste datingsite voor jou? Ben je wel of niet bereid ervoor te betalen? Is het wel zo dat betalen voor de dienst ook echt meer oplevert? Wat vinden anderen van bepaalde sites die jou voor zijn gegaan? Om een goed een eerlijk vergelijk te kunnen maken zijn er diverse vergelijkingssites waarop je een eerlijk vergelijk kunt maken. Ervaringen en reviews van anderen geven je een goed beeld over de kwaliteit van de site en de helpdesk van de site. Klik hier voor een goede vergelijkingssite. Hierop staan eerlijke reviews en ervaringen van o.a. Lexa, Relatieplanet, Parship, Pepper en natuurlijk ook die van onze eigen sites Knuz en Relatieklik. Doe er je voordeel mee! Neem je tijd en lees gewoon van iedere datingsite waarvan je overweegt lid te worden een aantal reviews. Het kost je wat tijd, maar kan je zeker een hoop opleveren. Lid worden van een echt gratis datingsite houdt een laag risico in. Dat kun je altijd gewoon doen. Test het uit en bepaal zo gemakkelijk of het je wat oplevert.

Tips voor online contact
Geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens zoals je huisadres, telefoon, emailadres of werkplaats. Noch in je profiel, noch in de berichten. Een goede tip is om een apart emailadres aan te maken bij Hotmail, Yahoo of Google bijvoorbeeld.

Let op tegenstrijdige en verdachte signalen. Verdacht is als iemand jou tegen je zin in probeert over te halen gegevens prijs te geven. Sta dit nooit toe. Ook is het verdacht als iemand niet consistent is over leeftijd, baan enzovoort. Als je het gevoel hebt dat iemand liegt, blokkeer deze persoon dan.

Tips voor de echte date
Als je besloten hebt dat je elkaar wilt ontmoeten wissel alleereerst alleen minimale informatie uit. Hoogstens je mobiele nummer en e-mailadres. Wij zijn een beetje traditioneel in die zin dat we vinden dat de man zijn nummer het eerst zou moeten prijsgeven. Zo kan de vrouw zelf (zonder nummermelding) bellen om een afspraak te maken.
Spreek het liefst af op een drukke, openbare locatie. Als het kan raden wij aan om gewoon overdag af te spreken.

Zorg ervoor dat je iemand in je omgeving hebt ingelicht over wat je gaat doen en dat je te traceren bent. Zorg dat je mobiel opgeladen is en dat dat je bereikbaar bent.

Houd de eerste afspraak kort en krachtig en zorg dat je niet teveel drinkt. Als je de ander niet vertrouwt moet je nooit je drankje alleen laten als je bijvoorbeeld naar de wc gaat.

Nodig nooit iemand gelijk bij je thuis uit en ga niet na de eerste afspraak met iemand mee naar huis. Zorg voor eigen vervoer, en genoeg geld, zodat je zelf kun bepalen hoe en wanneer je naar huis wilt gaan.

Tot slot: vertrouw op je intuitie, als je denkt dat de persoon niet deugt dan heb je waarschijnlijk gelijk. Kap de date na een drankje beleefd af en geef een geldig excuus waarom je weg moet.